...
Blogs

Alles over baby- en kindgebaren

Gebarentaal kennen we allemaal. Het wordt gekoppeld aan slechthorende en dove mensen. De methode baby-en kindgebaren is echter ontwikkeld voor horende kinderen. Wil je hier meer over weten. Lees dan zeker even verder! 

Vier jaar geleden kwam ik de facebookpagina van ‘Zeg het met je handjes’ tegen. De eigenaresse Miša is een hele enthousiaste en inspirerende vrouw, die met liefde haar kennis over baby- en kindgebaren deelt. Ik deed mee met een 5-daagse kennismaking en was meteen enthousiast over de methode baby-en kindgebaren. Ik wilde hier meer over weten.
Vanaf de geboorte van je kindje zou je meteen kunnen starten met gebaren. Baby’s kunnen vanaf ongeveer 6 maanden met hun handjes al vertellen wat ze bedoelen, voelen en denken. Dat is dus ver voor ze kunnen praten. Zo kunnen baby’s al vroeg met ons als ouders communiceren. Als ouder leer je de gebaren aan door gebruik te maken van je hand(en). Daarnaast blijf je ‘gewoon’ praten met je kind, zodat hij/zij woorden gaat koppelen aan gebaren. 

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van baby-en kindgebaren?

Door gebruik te maken van gebaren ontstaat er een hechte band tussen ouder en kind. Dit omdat je elkaar beter begrijpt. Zo ontstaat er ook minder frustratie bij je kindje en is er plaats voor meer rust en verbinding. Verder groeit de woordenschat enorm en is het gewoon superleuk om op een spelende manier in contact te komen met je kindje.
Nu mijn jongste zoontje 7 maanden oud is hebben wij het gebaren weer opgepakt. Samen met mijn oudste zoontje gebruiken wij enkele gebaren zoals: mama, papa, broer, oma, opa, eten, flesje melk en slapen. Zo leuk om te zien hoe onze jongens via gebaren ook kunnen communiceren. 

Gebaar voor Poes

Online Masterclass 

Tijdens de masterclass vertelt Miša je meer over haar methode en onderbouwing vanuit wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast ga je oefenen met enkele gebaren.

5-daagse kennismaking

Miša geeft een aantal keer op een jaar een gratis 5-daagse kennismaking. Iedere dag leer je een nieuw gebaar. Soms meerdere gebaren. Daarnaast krijg je meer uitleg over baby-en kindgebaren. Ook komt Miša een aantal keren live tijdens deze kennismaking. Je kan dan vragen stellen. Ik doe bijna iedere 5-daagse mee en leer iedere keer weer nieuwe dingen bij en gebaren. Ik vind het erg interessant en word altijd weer heel enthousiast na het volgen van de 5-daagse. 

Online-cursussen 

  • Basiscursus van 5 weken. In 5 weken leer je de eerste 50 gebaren. 
  • Verdiepingscursus van 10 weken. In 10 weken leer je 100 gebaren. 

De online-cursus is voor iedereen goed te volgen op het moment dat het jou uitkomt. Je oefent de gebaren via een video met uitleg van Miša. Daarnaast zit er een handig werkboek bij.
Ik heb de gebaren uitgeprint, zodat ik ze makkelijk bij de hand heb. 
Toen ik startte met de online-cursus bij mijn oudste zoontje, kon hij zich al redelijk goed verwoorden. Hij kon met woorden al goed zeggen en aangeven wat hij wilde. Hij gebruikte gebaren voor de woorden, die hij nog niet kon zeggen. 

Gebarenkaarten

Miša heeft een kaarten set ontworpen met verschillende gebaren. Deze dagkaarten herinneren jou eraan om jouw woorden te ondersteunen met gebaren. Veel herhaling is namelijk heel belangrijk. Je kunt de kaarten overal ophangen of regelmatig erbij pakken. 

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor een gratis online masterclass. De eerstvolgende masterclasses staan gepland op zondag 23, dinsdag 25 en donderdag 27 januari of start woensdag 16 februari met de gratis 5-daagse kennismaking baby-en kindgebaren.

Doe jij ook mee? Zie link voor meer informatie en inschrijving. https://academie.zeghetmetjehandjes.nl/5-daagse-kennismaking/?partner=27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.