...
Blogs

5x Leuke uitstapjes voor jonge gezinnen in zuid Nederland

Wil je gezellig samen met je gezin een dagje weg, maar weet je niet goed waar naartoe. Wij hebben een top 5 van uitstapjes, die grotendeels allemaal in de buitenlucht zijn.

1. Avonturenboerderij Molenwaard

Het park staat bekend om de twee vrolijke boerenkinderen Fien & Teun. Kinderen kunnen liedjes met ze zingen en met ze op de foto.

Op de boerderij kunnen de kinderen zich een hele dag heerlijk vermaken. Zo kunnen ze de schapen en de geiten voeren. Een rondje rijden op een pony en alle andere boerderijdieren aaien en bekijken. Er zijn verschillende speeltuinen en activiteiten. Op een educatieve manier leren kinderen alles over kaas, brood, fruitsoorten en honing. Elke twee maanden is er een nieuw thema op de boerderij. Vaak met een leuke theatervoorstelling. 

Neem daarnaast ook zeker een kijkje in de molen, die op de boerderij staat. Wij gaan regelmatig naar avonturenboerderij. Voor het jaarabonnement betaal je dan ook maar een klein prijsje.  

Sinds kort is ook het vakantiepark Molenwaard geopend. Op vakantie naar dit park staat zeker op onze bucketlist. 

https://www.avonturenboerderij.nl/

2. Dierenrijk

Dierenrijk is een leuke dierentuin en zeer geschikt voor jonge kinderen. De dieren zijn zo geplaatst dat jonge kinderen ze van dichtbij kunnen bewonderen. Vaak middels glaswanden, zodat ook kinderen in een buggy mee kunnen kijken. 

Daarnaast bestaat de dierentuin uit twee routes. Een grote en kleine ronde. Tussendoor zijn er allemaal speeltuintjes aangelegd, zo ontstaat er een perfecte afwisseling tussen spelen en dieren bekijken. 

Wij vinden het een super fijne dierentuin en het jaarabonnement is er helemaal niet duur. https://www.dierenrijk.nl/

3. Speelbos de Viersprong en de elfjesroute 

In het natuurgebied de Elzen te Dordrecht vind je een leuk speelbos. Kinderen kunnen hier spelen met zand en water. Daarnaast zijn er verschillende toestellen van hout. Waar je in kunt klimmen of op kunt balanceren. 

Het speelbos vind je in de rechterhoek bij de parkeerplaats. 

Als je het bos een stukje verder inloopt is er een hele leuke korte elfjesroute te zien. De route is goed te lopen voor jonge kinderen.  Samen met de kinderen ga je op zoek naar elfenhuisjes. Op de bomen zijn kleine deurtjes en huisjes geschilderd of getimmerd. Ons zoontje van 3,5 jaar vond het geweldig. 

4. Natuurgebied Boswachterij Dorst

In de bossen van dorst kun je heerlijk wandelen met de kinderen. Ook zijn er verschillende zandvlaktes. Kinderen  kunnen hier heerlijk met zand spelen of hutten bouwen met takken.

In het stuk natuurreservaat (voormalig Surea) stonden de afgelopen jaren schotse hooglanders. Na de zomer komen er waarschijnlijk galloway-runderen te staan. Het bos beschikt ook over mooie ruiterroutes. Ik heb hier zelf jaren genoten van heerlijke bosritten. Daarnaast zijn er ook verschillende mountainbike routes.

Na een heerlijke wandeling kun je lekker lunchen of diner bij restaurant Bos & Co. Echt een aanrader! 

5. De Efteling

Bijna alle mensen in Nederland kennen vast en zeker het bekende Attractiepark de Efteling. Ook wel de wereld vol wonderen genoemd. Waar verschillende sprookjes worden uitgebeeld in het sprookjesbos en daarnaast veel verschillende attracties kunt vinden voor jong en oud. Ik vind dit het mooiste park van Nederland. Ons zoontje vindt de attractie carnaval festival helemaal geweldig. Je zit in een karretje en ontdekt de hele wereld middels vrolijke poppen en gepaste muziek.

Het enige nadeel vind ik wel dat de entreeprijzen aan de hoge kant zijn, maar met leuke acties toch de moeite waard om eens te zijn geweest. https://www.efteling.com/nl

Deze uitstapjes zijn voornamelijk in Brabant, omdat wij hier vandaan komen.

Heb jij andere leuke tips voor uitstapjes laat het mij zeker weten in een reactie hieronder. 

Vind je het leuk dan mag je mij altijd volgen op Facebook HappyKidsHappyFamilyNL of Instagram @happykidshappyfamilynl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.