...
Blogs

10x Praktische tips voor een vakantie met een jong gezin

De zomervakantie komt steeds dichterbij. De tijd waarin veel mensen op vakantie gaan. Zeker nu het allemaal weer een beetje mag en kan. Heerlijk relaxen in eigen land of juist naar het buitenland. Auto of vliegvakantie. Het kan allemaal. Voor veel mensen zorgt de voorbereiding van een vakantie voor veel stress. Met deze praktische tips, kan je hopelijk relaxter beginnen aan je reis. 

1. Boek een kindvriendelijke reis

Een fijne camping/hotel of appartement waar je kinderen zich prima kunnen vermaken. Wij gaan zelf graag naar de Belgische kust (Middelkerke). Zeker nu de kinderen nog zo klein zijn. Mij oma en opa hebben daar een eigen appartement direct aan de boulevard met uitzicht op zee. Er is een klein binnenzwembad en verder het strand en de zee. Veel meer hebben kleine kinderen niet nodig. Nog een voordeel is dat we niet ver hoeven te rijden. Ongeveer 2,5 uur. 

2. Vakantiechecklist

Maak voor jezelf eenmalig een vakantiechecklist. Iedere vakantie kan je opnieuw deze checklist doorlopen, zodat je niks vergeet. 

3. Ruimte winnen in de auto

Dit jaar gaan wij voor het eerst op vakantie met een gezin van vier. Ons jongste zoontje (5 maanden oud) zorgt ervoor dat we weer heel veel extra’s moeten meenemen. Zoals babyvoeding, campingbedje, wandelwagen. De ruimte in de auto is natuurlijk maar beperkt. Om ruimte te winnen kan je big shoppers gebruiken i.p.v. koffers. Daarnaast kiezen wij ervoor om een dakkoffer aan te schaffen. Zo kan er bijvoorbeeld ook een loopfietsje mee voor ons oudste zoontje.

4. Een goed gevulde luiertas

In onze luiertas zitten veel praktisch spullen, die je niet kunt missen. Natuurlijk luiers en alles wat daarbij hoort. Daarnaast 2 setjes reservekleding voor de kleinste, mini zonnebrand, tissues, klein pakje snoetenpoetsers, flesje water, thermoskan met warm water (voor het flesje van de jongste), torentje met melkpoeder, zijn flesje en een beker voor de oudste, pleisters, een knijpfruitje met een lepeltje, zakje koekjes en/of snoepjes. Als laatste nog een mini ranja to go flesje (karvan cévitam). Dit zit eigenlijk altijd in onze luiertas en niet alleen als wij op vakantie gaan.

5. Speelgoed voor de reis

Zorg ervoor dat je spelletjes hebt om je kinderen bezig te kunnen houden tijdens de reis. Je kunt bijvoorbeeld verschillende zoekopdrachten bedenken. Tel de rode auto’s, zie jij een groene vrachtwagen? Etc.… Verder heeft mijn zoontje een electro boekje wat heel makkelijk mee te nemen is en zorgen de magneetboeken voor speelplezier. Ook werkt de iPad bij ons als een goede afleiding. Er staan spelletjes op die je kunt spelen zonder internetverbinding. Mocht hij een filmpje willen zien, dan koppelen wij onze telefoon aan de iPad. Verder slapen de kinderen vaak ook nog een groot deel van de rit.

6. Hydrofiele doeken XXL

Met een baby op reis, zijn deze doeken echt een must have. Ik gebruik ze voor heel veel dingen. Als spuugdoek, handdoek, speelkleed, strandlaken. Super handig en het neemt veel minder ruimte in beslag dan handdoeken.

7. Neem alleen het hoognodige mee

Neem niet teveel boodschappen mee. Ikzelf neem altijd eten mee voor de eerste dagen. De rest kopen we daar wel.

8. SOS naambandje

Wanneer wij op vakantie zijn of een dagje weg gaan. Dan krijgt onze oudste zoon een siliconen naambandje om. Hierop staat zijn naam en het telefoonnummer van mijn man of van mij. Ze zijn in allerlei kleuren en maten te verkrijgen. Onze zoon kijkt namelijk niet om of wij nog wel in de buurt zijn hij denkt mama en papa houden mij wel in de gaten. Maar kinderen zijn zo snel. Voor je het weet verrassen ze jou. Daarom spreken wij af wie de kinderen in de gaten houdt als een van ons ook even van de zon wil genieten. Dit bandje zorgt voor een iets veiliger en rustiger gevoel bij ons mochten we hem eens uit het oog verliezen. Extra tip: denk er wel aan om ook de landcode van Nederland +31 (0) erbij te zetten.

9. Opblaasbaar bootje

Dit jaar nemen we een bootje mee. Leuk voor op zee. Daarnaast erg handig voor op strand. Doe er wat water in en je hebt een klein zwembadje. Dan hoef je niet continue naar de zee te lopen. Ook heerlijk als voetenbadje om een beetje af te koelen.

10. Draagzak

Voor de kleine nemen we ook een draakzak mee. Het is niet handig om op het strand een wandelwagen mee te nemen. Met een draagzak kan je toch makkelijk je kleintje meenemen en heb je je handen vrij om bijvoorbeeld de strandtas mee te nemen of de tas met speelgoed voor op het strand.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Heb je zelf nog tips laat het me weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.