...
Blogs

4x Tips om het slapen bij kinderen te verbeteren

Het is winter. Gelukkig wordt het langzaamaan weer wat warmer en is het langer licht buiten.
In de winter en zeker wanneer het koud is en veel regent, lig ik het liefste thuis op de bank onder een dekentje. Goed slapen zou ook heel fijn zijn. Helaas zit dat er niet in, want onze zoontjes zijn slechte slapers. In mijn blog “Mama is moe” kun je mijn persoonlijke verhaal hierover lezen.

Om het slapen toch een beetje te verbeteren hebben we echt van alles geprobeerd. Hieronder staan enkele tips, die ervoor zorgen dat de kinderen beter slapen.

1. Diffuser met etherische oliën

Wij gebruiken thuis een diffuser om een fijne geur door de woonkamer te verspreiden en daarnaast te zorgen voor een goede luchtvochtigheid. De diffuser zetten we ook in om het slapen te verbeteren. Hierbij gebruiken wij rustgevende etherische oliën zoals: Lavendel, Geranium, Roomse Kamille 10%, Orange en Cedarwood. De kinderen hebben allebei een eigen vrolijke diffuser. De kinderdiffusers kunnen een muziekje afspelen en hebben ook een optie om licht te geven in verschillende kleuren.

2. Heerlijk bad met een badolie

Warm water zorgt ervoor dat je moe wordt. Onze jongens zijn echte waterratjes en gaan regelmatig voor het slapen gaan in bad. Zo worden ze moe en met een heerlijke badolie komen ze tot rust. Ik mocht van Ingrid Vreijsen de panda badolie uitproberen. Binnenkort kunnen jullie alles lezen over deze badolie. Ingrid heeft een leuke webshop (genaamd de kuidentante) voor etherische oliën, diffusers en verzorgingsproducten. Speciaal voor jullie heb ik een kortingscode van 10%. Ga hiervoor naar de website en gebruik de kortingscode: HappyKidsHappyFamily

3. Himalaya zoutsteen nachtlampje

Het Himalaya zoutlampje zorgt voor een fijne, warme sfeer op een kamer. Daarnaast stimuleren ze een goede nachtrust. Dit komt doordat de zoutsteen de lucht zuivert en balans brengt in een goede luchtvochtigheid.

4. Babymassage

Met mijn jongste zoon ben ik een paar keer naar een babymassage cursus geweest.
De babymassage is de perfecte manier om met je kindje in contact te komen en hem of haar te laten ontspannen. Het heeft een positieve invloed op de lichaamsgroei, de ontwikkeling van de hersenen, de slaap, het immuunsysteem, de ademhaling, spijsvertering, binding en verschillende andere gezondheidsvoordelen.

De bovenstaande tips helpen wellicht niet bij iedereen. Wij merken dat onze kinderen wat sneller in slaap vallen en ‘s nachts minder vaak wakker worden.
De jongste is inmiddels 1 jaar oud en wordt nog 1 à 2 keer per nacht wakker. Hij wilt dan vaak nog een flesje melk. De oudste van 4 jaar slaapt nu meestal door.

Hebben jullie nog tips om het slapen te verbeteren? Laat het dan vooral weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.